bilverkstad

Idag kan alla lämna sin bil hos oss med samma villkor och garantier som en märkesverkstad kan ge. Tack vare vår högutbildade personal och att vi har investerat i rätt utrustning så kan vi serva alla bilar på marknaden.

Bilreparationer
T.ex. byta kamrem, bromsar, avgasrör, koppling, stötdämpare/fjädring, fläktremmar, motorolja, luftfilter, styrleder, länkarmar, bussningar, fram-/baklyktor eller läsa av felkoder och åtgärda dessa.

Hydraulisk billyft
Tackvare att vi investerat i två hydrauliska billyftar så kan vi utföra arbete som förut tog lång tid på ett effektivare sätt. Att byta motorolja har aldrig varit så lätt och att svetsa fast ett avgasrör som släppt från sina ursprungliga fästen är numera något man kan klämma in precis innan lunch.


Bilservice

Byte av oljefilter och motorolja
Vi byter oljan och oljefiltret. Motoroljan har till uppgift att smörja motorns olika delar samt avleda värme och transportera bort avlagringar som uppstår vid slitage. Dessa avlagringar fastnar i oljefiltret som filtrerar oljan. Ju längre tid motoroljan är i motorn ju mer försämras den därför skall den bytas vid regelbundna intervaller i samband med bilservice.

Byte av luftfilter
Det som driver motorn är en explosion av en blandning av luft och bränsle. Luftfiltret ser till att luften som kommer in är ren och fri från partiklar. Det borgar för en bättre förbränning. Om luftfiltret är gammalt så riskerar motorn att få sämre andning och partiklar i förbränningsrummet vilket ökar din bränsleförbrukning och minskar motorns livslängd. Därför byts även luftfiltret vid ordinarie bilservice.

Byte av kupéfilter
Kupéfiltret har till uppgift att rena den luft som går in i kupén. Det gör att den luft du andas när du kör bilen är ren och fräsch.

Byte av tändstift
Tändstiften byts vid vissa mil på bilar som har sådana. Tändstiften tänder bränsle luftblandningen och är en avgörande komponent för att bilen skall ha en bra bränsleekonomi samt vara mindre skadlig för miljön.

Olja i växellåda samt bakaxel
Oljan som finns i din växellåda är något som på vissa bilmodeller skall bytas. Detta gäller även oljor i t.ex. bakaxlar.

Byte av kamrem
Om din bils kamaxlar drivs av en kamrem så ska denna bytas ut vid specifika intervaller enligt biltillverkarens rekommendationer. Det är oerhört viktigt att detta följs då hela motorn kan haverera om kamremmen går av!

Våra varumärken